Tractament amb Cèl·lules Mare

El tractament amb Cèl·lules Mare de teixit adipós és un procediment de curta durada que es realitza de forma ambulatòria al Departament de Cirurgia de Clínica Vertebra. L’obtenció de Cèl·lules Mare derivades de teixit adipós ( Adipose Stem Cells – ADSC – ) és menys invasiu que la realització d’una extracció de medul·la òssia.

El teixit adipós conté un volum molt més gran de Cèl·lules Mare Mesenquimals que la medul·la òssia.

Utilitzem teixit adipós del propi pacient per extreure les Cèl·lules Mare necessàries per al tractament.

La nostra tecnologia ens permet completar tot el procediment el mateix dia, utilitzant mètodes mínimament manipuladors i el que és més important, amb total seguretat.

El procés complet de Teràpia amb Cèl·lules Mare es pot realitzar en un temps comprès entre 2 i 3 hores. No cal enviar mostres a un laboratori extern i esperar dies perquè les Cèl·lules Mare puguin retornar per dur-se a terme la seva injecció endovenosa o un altre procediment quirúrgic percutani. Aquest procés accelerat proporciona un augment dels recomptes de Cèl·lules Mare sense manipulació.

El procés de tractament es realitza en 4 etapes:

  1. Obtenció
  2. Separació
  3. Activació
  4. Inoculació Terapèutica

1. OBTENCIÓ

Una petita quantitat de greix ( 50 cc – 200 cc ) s’obté de l’àrea de la cintura o gluti superior del pacient, sent el mètode similar a la liposucció realitzada per un especialista en Cirurgia, sota sedació endovenosa i control per especialista anestesiòleg/a, al quiròfan degudament acreditat pel Departament de Sanitat ( Generalitat de Catalunya )

La recol·lecció de Cèl·lules Mare derivades de teixit adipós (ADSC) és un procediment molt més simplificat que la seva extracció de la medul·la òssia ja que el teixit adipós conté volums majors de Cèl·lules Mare que la medul·la òssia. En utilitzar el propi teixit adipós del pacient per extreure les Cèl·lules Mare, significa que el donant i el receptor són la mateixa persona, per la qual cosa no hi ha perill de rebuig amfitrió. Es tracta doncs d’un tractament autòleg o un trasplantament cel·lular.

2. SEPARACIÓ

Les Cèl·lules Mare se separen de les Cèl·lules de teixit adipós a la màquina centrifugadora de Cèl·lules Mare a alta velocitat, on la força centrífuga separa les Cèl·lules Mare latents del teixit gras collit.

3. ACTIVACIÓ

Un cop les Cèl·lules Mare són aïllades i després de l’enriquiment amb plasma de la sang del pacient, són activades enzimàticament i preparades per a la transferència al pacient.

4. INOCULACIÓ TERAPÈUTICA

Les Cèl·lules Mare activades s’afegeixen a la bossa de degoteig de solució salina i es tornen a l’organisme del pacient a través de degoteig intravenós estàndard, mentre que el pacient està descansant, o bé s’inoculen percutàniament a la regió danyada de l’organisme.

L’acció terapèutica és un procés complex, que inclou mecanismes a nivell molecular i cel·lular, però en síntesi ho podríem simplificar de la manera següent: quan les Cèl·lules Mare activades es retornen a l’organisme del pacient, estan circulant pel sistema vascular durant un breu període de temps fins que són atretes a les proteïnes que se secreten a la zona del teixit danyat. Les Cèl·lules Mare es precipiten a la zona lesionada, i es converteixen en el nou teixit sa. Quan s’inoculen en el teixit danyat el procés és directe a la diana terapèutica.

Nous Mètodes per a les Cèl·lules Mare i Resultats del Tractament

Nombroses condicions patològiques i malalties originen trastorns del metabolisme, deteriorament del sistema immune i augment de la generació de radicals lliures.

La pràctica mèdica estàndard utilitza una gran quantitat d’agents farmacològics que redueixen la capacitat natural de l’organisme per defensar-los i regenerar-los, cosa que comporta alteració dels processos metabòlics i immunològics, l’hemodinàmica i la capacitat de regeneració de la cèl·lula.

Les cèl·lules mare, com a cèl·lules indiferenciades, potencialment recuperen els processos normals d’homeòstasi orgànica.

Per tal d’augmentar-ne el volum i la resistència, i per millorar les possibilitats d’implantació, prèviament hem de desintoxicar l’organisme, accelerar-ne els processos regeneratius i reduir els símptomes de la malaltia objecte de tractament.

Barcelona Clínica Vertebra

CONTACTAR

Si voleu contactar amb nosaltres, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis, podeu fer-ho aquí

Opinions dels Pacients

Después de llevar meses con un dolor intenso en la espalda y en una pierna por una hernia y estar atiborrado de medicamentos y de sesiones de rehabilitación finalmente un amigo me recomendó esta Clínica y acerté plenamente. Me visitaron muy rápido y el Dr Ruiz me practicó una intervención por radiofrecuencia que me ha resuelto el problema, ya no me duele y he recuperado mi calidad de vida, que había perdido. Solo tengo palabras de agradecimiento

Es un sitio que ha mejorado mi calidad de vida.

Hace mucho que no sentía lo que era vivir sin dolor. Solo tengo palabras de agradecimiento para todo el equipo, desde el personal en recepción hasta el equipo en quirófano. Gracias Dr. Squarcia por tan detallada explicación de mi problema y por lo acertado del tratamiento. Pido a Dios que este bienestar dure bastante.

Buen trato y atención, fui con una ciática de caballo y me dejaron como nuevo ,solo tengo palabras de agradecimiento.

Sólo tengo palabras de agradecimiento, gracias Doctor Ricardo Ruiz.

Me realizaron esta mañana una Denervación facetaria lumbar (Rizolisis) y tengo que decir que «O» dolor. Han pasado 10h desde la intervención y sigo sin nada de dolor y sin medicación. Enhorabuena a todo el equipo. Viggo Adeler (Medico)

Me realice una rizolisis hace dos años y es lo mejor decisión q tomé nunca. Me aconsejaron esta clínica. Personal y trato excelente. Volvería sin dudarlo. Soy otra persona desde que no siento nada de dolor.

Solo tengo palabras de agradecimiento a los Doctores Ricardo Ruiz y Dr. Matias, en dos ocasiones he acudido a ellos, y solo tengo palabras de agradecimiento, me han solucionado mi problema, primero de Vertebras Lumbares y la segunda de un Hombro, y en los dos casos éxito total, no he vuelto a tener ningún tipo de molestia, estoy totalmente agradecido a ellos, me han cambiado la vida. MUCHAS GRACIAS DOCTORES, son ustedes fantásticos

En una situación francamente desesperada con mi madre afectada de neuralgia del trigémino y con dolores continuos y terribles durante el confinamiento y ningún médico de la sanidad pública capaz de calmarle en modo alguno el dolor, ha resultado milagroso encontrar este centro navegando por internet. En apenas un par de semanas tras la visita inicial, el Dr. Ruiz intervino a mi madre en una cirugía ambulatoria y poco agresiva y en apenas unos días volvió a recuperar dicción, movilidad y empezó al fin a dormir al no sufrir esos tremendos dolores. Y si el tratamiento ha sido efectivo gracias a las manos de un gran doctor, no por eso hay que quitar mérito al todo el equipo del centro. Desde la recepción a las enfermeras son todos profesionales ejemplares que te hacen sentir seguro y en buenas manos en todo momento. Mi madre ya es otra y apenas 4 meses después somos conscientes de que no hay mejor inversión que la salud y en Clínica Vértebra es todo un acierto. Totalmente recomendables. UN MILLON DE GRACIAS.

Primera visita con el DR. Mattia Squarcia por fin un medico que me escucha y se mira todas mis pruebas medicas ya vengo de una mala experiencia de otra clínica del dolor que el médico no me escuchaba y ni se miró ni una prueba medica.